Hundens ferdigheter blir dårligere med årene. Den hunden som tidligere var full av energi blir sakte, men sikkert til en gamling med dårlig syn, hørsel, lavere fysisk aktivitet, urinlekkasje, dårlig hukommelse eller søvnforstyrrelser. En gammel hund krever særlig mye omsorg og oppmerksomhet. Derfor antyder vi at eierne burde følge hunden under besøket.

En gammel hund som har flere problemer med helsa føler seg usikker når den blir etterlatt alene i salongen. Under en slik time er den perfekte sveisen og tida ikke så viktig. Hundens komfort og trygghet er det vi fokuserer på. Ofte blir en hittil vanlig aktivitet, som f.eks. å stå på bordet, vanskelig for hunden.traditionrolex.com

Når hunden har problemer med vonde ledd og grooming i stående posisjon er mulig, tilpasser vi oss hunden. Vi bruker oftere pauser slik at hunden får hvile eller vi klipper på en matte på gulvet i liggende posisjon og har en annen person som assistent. En slik time blir alltid planlagt som siste den aktuelle dagen slik at vi kan gi hunden 100% av oppmerksomheten vår uten tidspress.