En valp burde besøke oss først etter alle vaksineringer, dvs. når den er omtrent 3-4 måneder gammel. Det første «bli-kjent» besøket er like viktig for hunden som for eieren og burde, etter vår mening, finne sted i eierens samvær.

Det er viktig at eieren får se hvordan vi jobber. For at besøket kan ha et flytende forløp, begynner vi med en samtale med omsorgspersonen. I løpet av vår samtale kan hunden snuse rundt om i salongen og utforske de nyanserte omgivelsene som vi har forberedt. Vi setter fram forskjellige gjenstander som hunden kan lukte på. Det hjelper hunden med å bli avslappet.

Vi bruker luktematter og ulike leker uten smaker, og hvis vi bestemmer oss å bruke smaker, forsikrer vi oss først om hunden ikke er allergisk mot noen av ingrediensene. Mens vi snakker med hundeeieren, blir hunden vant til stemmene og luktene våre på sine egne premisser. Hunden får roe seg ned ved hjelp av luktematten, slikkematten og ved å trampe på forskjellige overflater. Et slikt besøk i salongen vår varer i cirka en halv time, er gratis og alltid den siste avtalen den aktuelle dagen, slik at vi kan gi valpen din 100% av oppmerksomheten vår, uten tidspress.

Det er viktig at stemningen under besøket er så rolig som mulig. I løpet av dette besøket kan vi klippe neglene, demonstrere lyden til klippemaskinen, tørkemaskinen og saksen. Vi venner valpene til å stå på bordet og i badekaret. Ved det første besøket kan vi vise eieren hvordan man burde pleie hunden hjemme – hva som er bra og hva som burde unngås.

Sosialiseringen under det første besøket er veldig viktig for oss. Hundeeieren blir kjent med oss og valpen får sine første gode erfaringer i salongen. Takket være det blir hunden roligere ved de neste besøkene på salongen vår.